Xiaomi преклопен мобилен телефон повторно се појави за да можете повторно да сонувате

Ponsel lipat Xiaomi muncul lagi sehingga Anda dapat memimpikannya lagi

Дали е формиран телефонскиот преклопен Xiaomi?

Ова не е прв пат да се слушнеме за преклопниот терминал Xiaomi. Азискиот производител веќе ги демонстрираше можностите на своите флексибилни мобилни телефони во јануари, дури и пред неговите противници, Samsung и Huawei, да ги започнат своите соодветни модели со овој исклучителен квалитет. Во тоа време се појави протек, што потоа беше проследено со преклопен смартфон запис, олеснет од самата компанија и каде беше јасно дека компанијата нема намера да заостане во оваа нова кариера.

Во двата наврати тоа е секогаш јасно за нас пристапот за дизајн е различен од неговите конкуренти. Наместо да се свитка во средната област, без разлика дали е во или надвор, таа е затворена како триптих, со што се нуди поинаква идеја. Видовме видеото -Повторно го имате под овие редови – и сега можете да ја проверите сликата што беше откриена благодарение на патентот регистриран од Xiaomi.

Компанијата го претстави својот дизајн на ЕУИПО (Канцеларија за интелектуална сопственост на Европската унија) во март годинава, но досега не беше објавено во архивите. Овој извештај е вклучен во вкупниот број 7 скици што ги покажува уредите од сите страни, посочуваат на Ayo Digital. Овој медиум, кој е познат по создавање рендерирање од патент, создаде соодветна „официјална“ слика на телефонот, благодарение на што можеме да замислиме многу подобро како телефонот така ќе ја види светлината.

Нешто што го привлекува вниманието на „фотографијата“ што е монтирана е дебелината на телефонот. Како што можете да видите, ова е прилично големо, барем ако ги следите упатствата за скица. Она што е исто така интересно е присуството на а Три системи на фотоапарати се поставени на задниот дел од опремата, точно во средина. Ова подразбира дека мора да го отворите телефонот целосно за да фотографирате со сензорот зад него, затоа што со преклопување на камерата е скриено.

Преклопување Xiaomi

Патем, има предна камера (барем засега) и екранот изгледа прилично тенка рамка. Сепак, има порта за USB C нема конектор од 3,5 мм или со физичко копче, бидејќи целото искуство е целосно тактилно.

Преклопување Xiaomi

Како што секогаш кажуваме, треба да ја направите оваа слика со пинцети. Тие не се ништо повеќе од патенти кои потоа можат да се изменат во функција на лансирање, иако е вистина и дека суштината мора да се задржи доколку Xiaomi конечно го реши овој растечки пазар. Што се однесува до името, тоа е исто така мистерија во моментот, иако еден од нејзините основачи и претседател, Лин Бин, признава меѓу двајцата: Xiaomi Dual Flex и Xiaomi MIX Flex.

Ни останува ништо друго освен да бидеме трпеливи и да почекаме додека не се шокираме.