Xiaomi Mi паметниот прочистувач на вода со мониторинг во реално време на квалитетот на водата започна во Индија за 11.999 РС

MySmartPrice News

Во Индија, Xiaomi е најпознат по паметните телефони. Сепак, брендот неодамна се обиде да го диверзифицира својот асортиман на производи во земјата со тоа што ќе се обложува голема на уреди за домаќинство. По успехот на прочистувачот на воздухот и мерачот TDS во Индија, кинескиот производител денес лансираше нов домашен апарат во земјата – Mi Smart Purifier Water.

Цена на Xiaomi Mi паметните прочистувачи на вода во Индија

Xiaomi има цена Mi Mi Smart прочистувач на вода во Индија по цена од 11999 INR. Тоа е многу пониско од цената на другите прочистувачи на вода RO + UV во Индија. И кога ќе прочитате за спецификациите на Mi Smart Smart Purifier Water, ќе ја цените цената повеќе.

Спецификации на Xiaomi Mi паметните прочистувачи на вода

Mi Паметниот прочистувач на вода, како што сугерира името, е поврзан уред. Во поедноставни термини, прочистувачите на вода имаат Wi-Fi за да се поврзат на Интернет за да понудат облачни услуги. Ова вклучува можност за следење на нивото на TDS и филтрирање на животниот век на вашиот паметен чистач на вода Mi паметни телефони. Ова е нешто што ниту еден друг прочистувач на вода во Индија не го нуди, барем во буџетскиот сегмент.

Што се однесува до прочистувањето, Микропрочистувачот на вода Mi Smart има систем за филтрирање во пет фази. Во првата и втората фаза, прочистувачите на вода користат памучен полипропилен и активиран јаглерод за отстранување на хлор, органска материја, штетни материи и мириси. Во третата фаза се користи обратна осмоза за да се претвори тврдата вода во мека вода со отстранување на вага, тешки метали, вируси и бактерии. Во четвртата фаза, водата се пренесува преку филтерот „Пост активен карбон“ што дополнително ги отстранува мирисите и го подобрува вкусот на водата. Во последната фаза, водата се стерилизира во резервоарот со помош на УВ, што според Xiaomi убива 99,99% од бактериите.

Кога овој филтер е запушен, можете сами да го промените. Да, сте слушнале за тоа. Не треба да назначувате ниту еден техничар за да го замените филтерот во Mi Паметна вода за прочистување; Можете сами да го промените. Ова ќе биде предност во помалку развиените региони во Индија, каде достапноста на агентите за услуги е обично оскудна.