Xiaomi Mi Mix 4 ќе има спектакуларен тип на приказ на водопад на 90Hz според последните гласини

Xiaomi Mi Mix 4 akan menampilkan tampilan jenis air terjun spektakuler pada 90Hz menurut rumor terbaru

Опсегот Мешај ме Xiaomi се карактеризира со иновации пред се во неговиот дизајн. Не само во линиите што ја одредуваат главната структура на терминалот, туку и на начинот на кој се прикажува предната плоча за да стигне до терминалот „целиот екран“.

Затоа сите очи се на ново Xiaomi Mi Mix 4 (Xiaomi Mi α), нова генерација на Mi Mix која сега некои гласини ја покажуваат тоа ќе го интегрира спектакуларниот екран на водопади од 90Hz.

Каков вид на водопад е тоа?

За оние кои не се запознати со овој термин, кога зборуваме за екраните од типот на водопади се однесуваме на екраните што ги имаат искривување близу 90º од негова страна. Прво беше воведена технологија на Интернет Samsung Galaxy Note Edge и LG G Flex и сега се чини дека повторно е мода.

Екранот за водопади беше претставен од Опопо пред неколку месеци.

Поточно, пред само неколку месеци Опозицијата најавете нова технологија Цел екран 2.0, нов начин да се искористи страната на терминалот, да се постигне тоа, како што можеме да видиме на овие цртежи голема количина на информации на екранот.

Xiaomi Mi Mix 4 може да има екран на вид водопад.  Најнови вести од Xiaomi

Се однесува на голем скок во однос на квалитетот, што ќе го постави новиот Xiaomi Mi Mix 4 на врвот на другите уреди со висок квалитет или дури и пред новиот OnePlus 7 Pro, Samsung Galaxy Note 10 или да бидат објавени, iPhone XI.

Извор | телефон.cnmo.com