Xiaomi, Redmi и Poco: Refried телефони

Xiaomi, Redmi, dan Poco: Ponsel-ponsel refried 1

Xiaomi и сето тоа под-брендови тие се одговорни за моделот на рефритирање, моделот што го имаат спецификациите се точно исти, но тие се разликуваат само по име, Денес ќе дадеме свое мислење, но исто така ќе споделиме со вас модел кој е сличен или идентичен, но има различно име, ова е реновирање на Xiaomi.

Првиот терминал на Xiaomi е дестилиран

Во 2011 година беше лансиран првиот терминал на марката, Ми 1, овој терминал имаше два рефри кои во основа променија некои спецификации хардвер и софтвер, овие рефритоми станаа Mi 1 Youth Edition и Mi 1S.

Xiaomi Mi 2

Xiaomi Mi2

Потоа, имаме Mi 2 кој има и два други рефрито, Mi 2A и Mi 2S.

Повторно, спецификациите се скоро непроменети, и покрај разликите со првата генерација Mi.

Xiaomi Mi 3

Xiaomi Mi3

Можеме да кажеме дека Mi 3 има само рефто и покрај тоа што нема да го судиме, ова е Mi 3 Tegra Edition што (како што сугерира името) го вклучува NVIDIA Tegra процесорот во него.

Xiaomi Mi 4

Xiaomi Mi4

Mi 4 има вкупно четири верзии, Mi 4, Mi 4i, Mi 4c и Mi 4s, Разлика? Аспект на хардвер како процесор (од Qualcomm Snapdragon 430 до 425), варијанти со поголема количина на RAM и меморија, подобрувања на фотоапаратот итн.

Xiaomi Mi 5

Други архиви на терминалот рефритадо, вкупно имаат пет верзии: Мојот 5, мојот 5s, мојот 5c, мојот 5x, втората служи како база што подоцна ќе биде лансирана како Mi A1, првиот терминал на марката со Android One.

Други варијанти

Xiaomi Mi6

Mi 6, Mi 8 и Mi 9 ги имаат следниве екипи:

 • Mi 6 има Mi 6s, што менува многу аспекти и Тоа не може да се смета како рефрито.
 • Mi 8 има четири модели, од кои два се refried, ние зборуваме за Mi 8 и Mi 8 Explorer Edition, Mi 8 SE и Mi 8 Lite кои се разликуваат во спецификациите и не можат да се сметаат како рефрито.
 • Истата работа се случи со Mi 9 и Mi 9 Explorer Edition, Mi 9 Lite, Mi 9 Pro и Mi 9T / 9T Pro не можат да се сметаат за пополнети.

Не можеме да кажеме истото за сериите како изгубената Mi Max или Mi Note серија, која не е освежена освен со Mi 9 CC Pro (Глобална Mi Note 10).

También, te podría interesar este tema: Buddy Pass de Google Stadia gratis: Sorteo entre nuestros seguidores

Тимот на Редми (и неговите ретрито)

Редми К30 5г

Отпрвин Редми беше бренд на средната класа економија на Xiaomi, пред една година одлучи да работи самостојно и тоа го направи врз основа на повеќе докази дека Некои модели конечно се однесуваат.

Вака кога Редми дојде од Ксиооми имавме панорама слична на серијата „Ми“, односно многу верзии се објавени со неколку промени, само модификација.

Вистината е дека затоа што Редми повеќе не му припаѓа на Xiaomi (барем како сопствена линија на брендот) рефритите се зголемија, односно.

 • Redmi Y2 (ова е глобалниот S2 Redmi).
 • Y1 Lite (Redmi Note 5A global).
 • Redmi Y1 (Redmi Note Global 5A Prime).
 • Белешка 5 Pro (тоа е глобална Redmi Note 5).
 • Redmi refritos Note 6 Pro (ова е во основа Redmi Note 5) и Redmi Note 7.
 • Redmi Note 8, 8s и 8T.
 • K20 / K20T (Mi 9T / Mi 9T Pro global).
 • K30 (можеби POCO X2 во Индија, мора да биде потврден во друга земја).

Дали гледате што зборуваме? Но, ова не завршува тука.

LITTLE започна со рефрито исто така

10 битни Андроид

Пред неколку недели дознавме дека под-брендот Xiaomi POCO станува независна марка, е тоа што по настанот Ф1 сите очекуваме ПОЦО да започне со терминал со висока класа, се чини оваа претпоставка POCO X2 ќе се заснова на Redmi K30.

Според вестите и гласините кои се секогаш присутни, ПОКО годинава ќе лансира уште два терминали, за кои се очекува дека доколку одат на патот на рефритирање на оваа нова опрема, тие се базираат на некои Редми или Ми 10, Но, тоа ќе биде претпоставка.

И можноста за конкуренција (како особено Realme) притискаат сè повеќе, па многу е веројатно дека ПОКО ќе донесе директен конкурент на она што го нарекуваме high-end ниска цена, тоа е, терминалот кој е многу интересен во спецификациите но по намалена цена, како Realme X2 Pro, некој OnePlus, итн.

Наше мислење

Рефритар не е добар за потрошувачите, ништо не е добро, предизвикува забуна и е груба практика затоа што многу пати овој вид стратегија на крајот ги удавува потрошувачите во море на избори како што рековме претходно Тие произведуваат конфузија.

Можеме да кажеме дека секогаш има презаситено, но Xiaomi, Redmi и POCO се многу груби.

Особено кога зборуваме за терминали што едвај ги менуваат спецификациите, без разлика дали се хардвер или софтвер, оставајќи друга застарена опрема веднаш штом ќе го напуштат пазарот.

Пред да имаме нови уреди секоја година, на секои 6 месеци и сега на секои неколку месеци и други брендови лансираат нови производи кои исто така ја намалуваат вредноста на „старите“ производи и тешко е да се продаде.

На крајот на краиштата, сè на светот е деловно и благодарение на овие терминали Xiaomi со години расте експоненцијално.

Што мислите за оваа стратегија Xiaomi? Ве читаме!

Запознајте ги најновите во светот на технологијата, приклучете се на Club Tech на Твитер Фејсбук Телеграма