XT царството е потврдено да пристигне пред да започне со Quad камера од 64MP

Realme XT Dikonfirmasi Untuk Tiba Sebelum Diwali Dengan Kamera Quad 64MP

На 20 август 2019 година, Realme го лансираше Реал 5 серија 5 од паметни телефони кои ќе дебитираат во Индија. Програмата виде детали за уредот и ни даде малку идеја за тоа што ќе се случи во блиска иднина. Претходно, имавме пријавени за претстојниот паметен телефон Realme со поставеност на камера со камера од 64MP. Сега, од компанијата е потврдено дека уредот ќе се нарече Real XT.

Што да очекувам
  • Поставување на квадратска камера 64MP:
    Realme потврди дека Realme XT ќе прикаже поставки за камера со четири фотоапарати, при што главната камера е сензор од 64MP. Samsung го лансира сензорот ISOCELL Bright GW1 е единствениот сензор што одговара на критериумите. Затоа, многу е веројатно дека Real XT ќе го прикаже овој сензор. За жал, не е познато за која цел им служат другите три камери. Меѓутоа, бидејќи Realme 5 Pro има леќи со агол широк 8MP со макро камера 2MP и сензор за длабочина од 2 MP, за сличен сензор може да се најде и на XT. Покрај тоа, овој паметен телефон може да прими и селфи-скокачка камера слична на нејзината сестра, Realm X.

Реалност XT

Edition Realm X Спајдермен

  • AMOLED екран:
    Претходно оваа година, Realme X беше лансиран со 6,53-инчен AMOLED екран. Покрај тоа, бидејќи претстојниот XT Realme е подобрена варијанта на истата серија, најверојатно ќе користи AMOLED панел. Конкретно, компанијата ја искушува сенката на Realme XT што не открива скенер за отпечатоци од прст. Така, сензорот за внатрешен дисплеј кој е исто така присутен во Realme X може повторно да се појави.

Реалност XT

  • Подобро внатрешно:
    Вистинските спецификации на XT Realme сè уште се мистерија. Сепак, постои голема можност да станете премиум паметен телефон. А Snapdragon 855+ уреди од Realme Се очекува да пристигне наскоро и можеби XT затоа што Realme X беше лансиран со Snapdragon 710 и е смартфон од горната класа од средна класа.

Прочитајте и: Што е малина пи? Како да се користи? Одговори на сите прашања

Цена и достапност

Реалноста XT, најверојатно, ќе се цени повеќе од постојните членови на серијата. Причината за ова е веројатно затоа што спецификациите на фотоапаратот и броевите што се судираат со внатрешните се подобри. Конечно, компанијата потврди дека уредот ќе пристигне веднаш пред Дивали. Ова значи дека можеме да го очекуваме датумот на започнување септември-октомври.