YouTube за Android ги тестира UI промените со поголеми копчиња за команди

YouTube for Android is testing out UI changes with larger command buttons

YouTube за Android ги тестира UI промените со поголеми копчиња за команди

YouTube Функцијата за автоматско ротирање е главниот двигател за приказ и им помага на корисниците да останат на лице место. Само минатата недела, Гугл ја објави верзијата 14.31.50 која беше ажурирана за апликацијата YouTube Android.

Со ажурираната верзија, Google го тестира преработениот интерфејс „Next“ кој е поголем и многу полесен за интеракција со својата Android апликација. Новиот кориснички интерфејс е многу лесен и има поголема цел.

Поголемо копче „Следно“ кога се ажурира YouTube за Android

Ако гледате серија видеа на вашиот уред, функцијата Autoplay е многу лесен начин. Во апликацијата, во плејлистата “Следна” кога е активирана “Автоматска игра”, ќе ја имате 8 секунди пред да започне следното видео.

Интерфејс стар YouTube

Кориснички интерфејс на YouTubeA

Претходно, ова одбројување беше кружен индикатор околу копчето за игра што ви овозможува да започнете веднаш ако не сакате да чекате повеќе. Во меѓувреме, во горниот лев агол, ЈуТјуб го прикажува следното видео и неговиот канал. Исто така, копчето за повлекување за сега е подолу.

YouTubeНови и ажурирани интерфејси со поголеми копчиња за команди

YouTubeНови и ажурирани интерфејси со поголеми копчиња за команди

Во новиот интерфејс, тоа е прилично голо. Сепак, ова е полесно со поголеми копчиња за команди. Во горниот лев агол, има нумерички одбројувачки дисплеј што ви ги кажува преостанатите секунди пред да започне следното видео.

Вклучен е и голем приказ за преглед од следното видео, заедно со насловот и каналот до него. И највпечатливите подобрувања се двете големи и рамо до рамо копчиња за „Откажи“ или „Играј сега“.

Последниот е полесен од другите. Покрај тоа, копчето “Откажи” може да се изврши и со притискање на копчето “X” во горниот десен агол на екранот.

YouTube за Android има полесна интеракција со интерфејсот

Во режимот на портрет, ќе видите дека има претстојно видео на горниот дел, како и на дното на екранот што може да го повторат многу луѓе. Но, со новото и поголемо копче за команда, сигурно е полесно веднаш да се откажете или репродуцирате видеото. И нема да има повеќе кликнување на погрешно копче.

Новото ажурирање на оваа апликација Android е стабилно. Но, ова е бавно лансирање или А / Б тест затоа што другите паметни телефони кои работат со исто ажурирање сè уште имаат постар дизајн.