YouTube конечно има темна тема на Android – Еве како да го добиете тоа „Андроид ::

YouTube Finally Has a Dark Theme on Android — Here's How to Get It

После неколку месеци поминати откако Google за прв пат ја објави функцијата, Dark Mode на YouTube конечно стигна до масите на Android. Секако, тоа менува само неколку бои, но стана многу барана опција откако корисниците на iPhone ја добија минатиот месец.

Со темна режим, ние сме fondубители да гледаме видеа на YouTube доцна во ноќта, очите нема да бидат напнати затоа што белата позадина се заменува со темно сива боја. Потоа, се разбира, постои кул фактор – мора да признаете дека традиционалната бела позадина што навикнавме да ја користиме станува застоена.

Чекор 1: Ажурирајте ја најновата верзија од YouTube

Прво, потребна ви е најновата верзија на апликацијата YouTube за Android. Проверете ја страницата YouTube Store Store на апликацијата подолу – ако има опција за ажурирање, направете го тоа сега.

Ако не видите опција за ажурирање, можеби ја имате најновата верзија. За да потврдите која верзија ја користите, отворете го главното мени за поставки на телефонот и изберете ја горната лента за пребарување, а потоа пребарувајте за „YouTube“ и отворете ја страницата „Информации за апликации“.

YouTube конечно има темна тема на Android - Еве како да ја добиете
YouTube конечно има темна тема на Android - Еве како да ја добиете

Скролувајте до дното на страницата (на понови верзии на Андроид, мора да притиснете „Напредно“ за да ги откриете сите опции што се достапни на страницата за информации за апликација), и подолу Детали за апликацијата, Seeе го видите бројот на верзијата. За да пристапите до YouTubeMode Dark, мора да го имате верзија 13.35.51 или понови.

YouTube конечно има темна тема на Android - Еве како да ја добиете

Чекор 2: Активирајте го темниот режим

Сега отворете го YouTube и изберете „Библиотека“ лоцирана во долниот десен агол на вашиот екран. Изберете ја сликата на профилот во горниот десен агол на прозорецот Библиотека јазичето и изберете “Поставки”. Изберете “Општо”, а втората опција во списокот е “Темна тема”. Изберете ја оваа опција за да го активирате прекинувачот.

YouTube конечно има темна тема на Android - Еве како да ја добиете
YouTube конечно има темна тема на Android - Еве како да ја добиете

Некои корисници спомнаа дека веднаш не ја гледаат опцијата. Ако не го видите, затворањето и повторното отворање на апликацијата ќе го реши овој проблем. Можеби ќе треба да го направите ова неколку пати, или можеби ќе треба да одите колку што притискате на „сила затворете“ на YouTubeini Информации за апликација страницата во Поставки, но таа на крајот ќе функционира. Можам да добијам опции со мојот LG V30 со овој метод, додека мојот Essential PH-1 работи веднаш.

Откако ќе го активирате темниот режим, бојата на позадината на главното мени ќе се префрли на темно сива боја. Покрај тоа, сите позадини со бело, исто така, ќе се претворат во сиво, вклучително и во секое јазиче и во опциите подолу додека го гледате видеото во режим на портрет.

YouTube конечно има темна тема на Android - Еве како да ја добиете
YouTube конечно има темна тема на Android - Еве како да ја добиете

Што мислите за мракот YouTubeMode? Дали е тоа сè што очекувате? Известете ги во коментарите подолу.

Корица слика и слика од екранот од Jonон Најт /