YouTube музиката се менува на копчето

YouTube Music се менува на копчето 1

YouTube неодамна беше ажуриран со нова верзија што носи неколку корисни одлики на апликацијата. Ако веќе сте се претплатиле на верзијата YouTube Premium или YouTube Music Premier, тогаш ќе добиете ново копче Toggle за да се префрлите помеѓу опцијата Music и Video.

Немаше достапна опција претходно да се префрла помеѓу музиката. Сепак, новото ажурирање на музика на YouTube ги додава овие корисни опции за префрлување директно на насловната страница на музичката или видео-страницата. За да се префрлате помеѓу музика или видео, само одберете ја опцијата музика или видео од даденото копче за преклопување.

Може да префрлате помеѓу опцијата музика и видео онолку пати колку што сакате и апликацијата ќе работи соодветно. Интересно е што, репродукцијата ќе продолжи од каде е променет формат, за да не мора да се грижите за времето за репродукција. Видеото или музичката датотека ќе започне од каде што сте ја смениле.

Нема да има паузи или прекини додека слушате омилени песни или гледате омилени видеа од апликацијата на вашиот паметен телефон.

Кога стартувате YouTube и започнете да ја слушате вашата песна, апликацијата ќе прикаже икона ако музиката има видео од песната. Ако имате видео песна од архивата, ќе ви бидат презентирани музика и видео двете опции на истата страница. Само изберете ја опцијата за видео и видеото за таа песна ќе започне самостојно.

Според официјалните лица, овој нов пробив што одговара на времето на апликацијата YouTube музика ќе работи повеќе од 5 милиони официјални музички видеа.

Интересно е што постои опција да ја оневозможите оваа одлика и на YouTube Music App. Ако откриете дека оваа нова функција не е соодветна за вас, можете едноставно да ја оневозможите и апликацијата YouTube Music ќе биде таму за вас. За да ја оневозможите оваа опција, одете во менито Поставки и на екранот ќе се појави менито Општи поставки. Вклучете го копчето за преклопување “Не игра музички видеа”.

За најновите новости и технологии, Инсталирајте Апликација TechnoCodex и следете нè натаму Фејсбук и Твитер. Исто така, ако ви се допаѓаат нашите напори, размислете да ја споделите оваа приказна со вашите пријатели, ова ќе нè поттикне да ви понудиме поинтересни ажурирања.