YouTube продолжува да паѓа на Samsung Galaxy Note 10+

YouTube продолжува да паѓа на Samsung Galaxy Note 10+

Неодамна, некои од Galaxy Note Повеќе од 10 сопственици објавија дека YouTube продолжува да паѓа на Samsung Galaxy Note 10+ и понекогаш покажува дека за жал YouTube е запрен. Овој проблем буквално нема да ви овозможи да користите YouTube и се чини дека станува збор за грешка поврзана со една апликација. Само скокачки прозорец, „За жал YouTube престана“ на Белешката 10+ не е доволен да се суди за вистинскиот проблем. Fixе треба долго време да се поправи. YouTube не работи на Samsung.

Во оваа статија, ќе ве прошетаме низ некои од најдобрите техники за решавање проблеми, за да ви помогнеме да го поправите YouTube на Note 10+. Ги наведовме сите можни решенија за да се исклучи YouTube сè уште да го блокира проблемот со Galaxy Note 10+ и се надевам дека ќе го поправи.

Поправи YouTube продолжува да паѓа на Samsung Galaxy Note 10+

Совет 1: Рестартирајте ја белешката 10

Првото решение за да го надминете YouTube продолжува да паѓа на Samsung Galaxy Note 10+ е да го рестартирате телефонот. Вреди да се обидете бидејќи ги ажурираше сите Galaxy Note Повеќе од 10 апликации и услуги. Може да поправи мали грешки во софтверот што предизвикуваат паѓање на апликацијата и дефект на системот.

Притиснете и задржете го копчето за јачина на звук надолу и копчето за вклучување додека менито за напојување не се појави на екранот. Допрев Рестарт.

Прочитајте и: Како да го оневозможите копчето Bixby на Samsung Galaxy Note 10+

Совет 2: Исчистете ги податоците за кешот и YouTube

Грешката е само со одредена апликација и секоја апликација има кеш, привремена датотека што помага апликацијата да работи непречено. Значи, ако YouTube продолжува да паѓа на Samsung Note 10+, тогаш кешот со апликации може да биде оштетен. Подобро да биде, избришете ја кешот и податоците од апликацијата YouTube на вашиот уред за да избегнете вакви грешки.

Отворете го Конфигурации апликација од фиоката за апликации. Најдете и допрете Апликации. Скролувајте надолу и отворете Youtube од списокот. Допрев Складирање. За да изберете Избриши кеш. Изберете повторно Избришете ги податоците.

Совет 3: Ажурирање на YouTube

Ако Samsung Note 10+ за жал, покажувајќи го YouTube, ја запре пораката за грешка, тогаш треба да размислите за ажурирање на апликацијата. Како што одминува времето, апликацијата YouTube доби нови функционалности и често генерира проблеми со некомпатибилноста со вашиот телефон. Секогаш ажурирајте ги сите апликации на вашиот уред.

Отворено Google Play. Донесете го менито на екранот. Допрев Мои апликации и игри или директно направете пребарување на YouTube. Удри Да се ​​ажурира или Ажурирајте ги сите, ако еден е достапен.

Прочитајте и: Како да ги оневозможите Автоматското правилно и Автоматско сместување на Samsung Galaxy Note 10+ на Samsung

Совет 4: Исчистете ја партицијата за кеш

Претходно, покажавме начин да го исчистиме кешот на одредена апликација, додека партицијата Clear Cache го отстрани кешот од системот. Штом ќе се отстрани партицијата на кешот, системот ги генерира новите мемориски датотеки за да ги зголемат перформансите на уредот. Вака можете да ја исчистите партицијата за кешот на Samsung Galaxy Note 10+.

Исклучете го уредот со притискање и држење на копчето за вклучување. Сега, притиснете го копчето Volume Up, копчето за напојување и копчето Bixby, за момент. Не ги ослободувајте овие копчиња кога ќе се појави логото Samsung. Кога ќе се прикажат опциите на менито Android, ослободете ги копчињата. Отидете до Исчистете ја партицијата за кеш користејќи го копчето за да ја намалите јачината на звукот. Притиснете го копчето за вклучување за да изберете Clear Cache Partition. Повторно притиснете го копчето за јачина на звук за да се истакне Да и копче за вклучување за да го потврдите процесот. Откако ќе заврши партицијата за чистење на кешот, уредот ќе побара од вас Рестартирај го системот сега, притиснете го копчето за вклучување за да го сторите тоа.

Совет 5: Фабрика за ресетирање Белешка 10

Досега ова е најпознатото решение ако некој од горенаведените трикови не го поправи YouTube сеуште пропаѓа или за жал YouTube ја запре грешката во Note 10+. Сепак, фабричкото ресетирање ќе ги избрише сите зачувани податоци, вклучувајќи ги сметките на Google, прилагодените поставки, сметките на Samsung итн.

Допрев Конфигурации и изберете општо Скролувајте и допрете Рестарт > Ресетирање на фабрики. Повторно допрете Рестарт и Избришете ги сите. Внесете ја лозинката на телефонот. Ако ве праша, внесете ја лозинката за сметката Samsung за да потврдите и продолжите.

Завршува!

Ако сакате да најдете повеќе совети, трикови и процедури на Samsung Galaxy Note 10+, тогаш посетете ја Samsung Galaxy Note 10+ страница за да го извлечете најдоброто од вашиот уред. Можете да предложите предлози во делот за коментари или да ни испратите е-пошта што не ја покривме во овој напис или во која било публикација, ние дефинитивно ќе ги разгледаме вашите предлози.