YouTube Music нуди бесплатна 3-месечна проба за студенти во одредени земји

YouTube Music has a new offer for students.

Во обид да изгради силна основа во сегментот за онлајн стриминг содржина против конкурентите како што се Netflix и Spotify, Гугл им понуди на тримесечно бесплатно проба на YouTube Music на студентите во САД.

Договорот во основа функционира со барање на студентите да се регистрираат за план од 6,99 $ месечно, кој исто така вклучува и YouTube музика, што им овозможува на корисниците да ја користат услугата бесплатно за три месеци.

„Внимание: Студентите, со ограничено време, новите членови можат да уживаат три месеци од #YouTubeMusic Premium или @YouTubePremium студентски пакети во одредени региони, со нас. Кажете ни што играте за да добиете #BacktoSchool “, објави ЈуТјуб Музика во четвртокот.

? ATTN: Студент ?

За ограничено време, новите членови можат да уживаат 3 месеци # Музичка музика Премиум или @YouTube Планирајте премиум студенти во одредени региони, кај нас. Кажете ни каде играте #Назад во школоhttps://t.co/8sFjizIxQ8 pic.twitter.com/OL71AEXRBd

– YouTube музика (@youtubemusic) 8 август 2019 година

YouTube Premium е сеопфатна претплата, која овозможува преземање видеа на YouTube на мобилен телефон, отстранува реклами од YouTube и им овозможува пристап до оригиналните YouTube Performance, покрај сите придобивки од YouTube Premium Music.

YouTube Music е платена музика услуга на Google, што им овозможува на корисниците да проследуваат аудио и видео нумерички реклами без реклами и исто така нуди репродукција на позадини. YouTube Music беше лансирана во Индија претходно оваа година по цена од 99 рути месечно. YouTube Premium е достапен на 129 фунти месечно во Индија.